2009/02/18

A week in the life of...MOMo:

This was on my "to-do-list" this week:

1) Find a new accountant in the city
2) Find a business consultant

3) Book a meeting with my bank

4) Make final negotiations concerning my new website

5) Decide what I want to do about my maternity leave

How did it go? Well, here goes....

1) I have a meeting at 11am tomorrow, with a promising professional who comes highly recommended by my brother in law.

2) I have made the initial request, through MG (thanks, Matt), to the business consultant I´d REALLY like. I just hope he´ll find my case interesting enough to take me on.
(Let´s put it this way-he certainly doesn´t need any extra cash/clients/work, he´s got enough money to last a few lifetimes...)


3) Meeting booked for next Thursday.


4) Settled everything today. My new website will be up and running by the end of March! Exciting!


5) What about writing a book/finally getting my new business idea off the ground/expanding my company?

Hehehehehe, I can feel a whole bunch of people going:
"oooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, noooooooooooooo, she can´t be serious?!
That does NOT sound good! She will not be a ________ present/responsible/mature/understanding/good/capable (fill out the blank with whichever word/s you find most suitable) mother!!!!"
Well, I am serious.
Being a mother will be my first priority.
OF COURSE.
Hello?
But it does not mean I won´t be working 2-4 days a week, 8-10 weeks after giving birth.
I´m self-employed.
Being self-employed is a lifestyle and combining motherhood with having your own company is sometimes more possible than being an employee...
It´s certainly more rewarding - for me and the kind of person that I am, anyway.

I hope to be a good role model for Bebbelina - not by being some kind of wannabe Supermum (who would I be trying to kid?), but by doing things that I believe in, things that I am good at and things that I love doing...and by taking on challenges that will develop me as a person, ie being a mother and running a business and then the ultimate challenge - combining the two....

6 comments:

Anonymous said...

Hej Monika,
Vi får träffas för fika snart så vi kan prata "live" hehe.
Kör på bara... Fortsätt att lyssna på ditt hjärta och inte på vad alla andra tycker.
Att man är hemma i x antal år med sitt barn innebär inte att du för den sakens skull är en bra mamma om du inte gör det för att du älskar det. En bra mamma är en mamma som tillsammans med pappan vill det bästa för sitt barn, sin relation och för sig själv!!!
Matthew har som du vet knappt tagit ut en pappadag men är en ytterst närvarande, kärleksfull, ansvarstagande och älskad make och pappa. Är man lycklig i själen så blir ens barn det också.... vill jag tro. Stor kram Malin

E-korren said...

Du, jag har skrivit tre-fyra böcker under mina "mammaledigheter". Antalet artiklar har jag inte ens räknat (vem orkar? vem har tid?). Stöttat ätstörningsdrabbade tjejer via mejl och delvis telefon. Och så vidare. Det är klart att du kommer att kunna kombinera mammaledigheten med andra saker! Dessutom kan jag säga så mycket som att med bara ETT barn är det rena "semestern". ;-) Det viktiga är ju full närvaro och fokus på bara barnet när det behöver det – men småttingar sover en massa, så det finns faktiskt tid för annat. You go! Kram, Camilla

mojo said...

TACK Malin, för dina kloka och fina ord...

Ses snart? Vore jättemysigt! :)

Kramar i massor
Mo

mojo said...

Tack för inlägget, Camilla, du om någon har ju lyckats hålla många bollar i luften! (+ alla utlandsflyttar till när och fjärran!)

Det känns bra att veta att det har gått finfint att kombinera både ock och ännu bättre när det är kvinnor som man känner... :)

Återkommer säkerligen för handfasta tips... :)

Varma kramar
Mo

Anonymous said...

Tack, fler som delar mina åsikter =) Jag är själv gravid och egen företagare och vill också back in business så fort jag bara kan. När man säger det blir man dock inte så värst populär, men jag har lärt mig med tiden att inte lyssna på andra utan på mig själv och en bra mamma är en mamma som trivs med sig själv och med sitt liv.
Jag tänker jobba och vara en bra mamma jag med. (Träna tänker jag också göra så länge jag orkar ;-)
Lycka till Monica

mojo said...

Heja kvinnor som vågar ta sina egna beslut, vare sig det betyder att återgå till jobbet tidigare än (vad som anses)"normalt" eller stanna hemma längre än vad "normen kräver" (tack för den insikten idag, Mango)!

Lycka till med din graviditet OCH ditt företagande - håll mig gärna uppdaterad om hur det går med kombinationen...

Kramar & respekt
Mo