2009/08/04

Ask yourself...

POWER for this HOUR, DAY, WEEK, MONTH!
In Swe (sorry) but this yogini always touch my heart :)


Jag är övertygad om att du inom något specifikt område i livet har förberett dig onödigt länge, önskat att livet vore annorlunda tillräckligt många gånger och att du har gjort fler ”de-tours” än vad du egentligen vill erkänna för dig själv. Ibland har vi en tro att vi måste läsa en kurs till, gå ner 14 kilon eller skaffa en större bil innan vi kan bege oss ut i världen.

Receptet är istället att injicera en tillitspruta modell större och sedan släppa fram det som väntar på att födas. Att spela liten är omvänt högmod. Vem ger dig rätten att låtsas vara mindre än perfekt?Så fort vi mäter vårt värde i materiella ting är vi ute på hal is. Den inbillade tryggheten kan ryckas bort på en sekund och vi åker skör känslomässig berg- och dalbana. För att bli stadiga individer måste vi hålla blicken på det som är beständigt – solen inom oss som inte går att ta på men som betyder allt.

Tänk dig en ängel i ett stenblock. Innan du har hackat ut ängeln syns den inte, inte sant? Det vi behöver göra är att hacka bort det som hindrar oss att se det perfekta som redan finns där inom oss (och inom andra människor). Vi behöver inte veta hur visionen ska nås, det kommer att visa sig automatiskt då de hinder som skymmer vår sikt försvinner och då andra som ett resultat av det kan se vår Ängel tydligare. Detta är inte samma sak som att vänta på att bli redo utan något vi gör medan vi lever och utvecklas. Du är redo.


Fråga dig själv: Vad är det som gör att människor inte vill gifta sig med dig, anställa dig, ringa till dig eller umgås med dig? Vad är det du gör som bidrar till att din Ängel inte är kristallklar och skarp i kanterna? Vilka beteenden, vilka tankar och vilka känslor är det som styr dig och gör dig mindre än vad du skulle kunna vara? Tricket här är att titta noga på alla mindre smickrande beteenden, handlingar och tankar (titta och älta är inte samma sak) och sedan ta ansvar för det vi kan förändra, en dag i taget. Skygglappar, förnekelse och rosa glasögon leder oss åt motsatt håll.


Go get it

Jo

1 comment:

Helena said...

Fint och klokt skrivet, kommer att ta med mig det här...TACK.