2008/05/10

Det finns ju för fan ingen jultomte.

Jag älskar mitt jobb!

Jo: Ja, jag vet Klockan är 2320, en lördag kväll. Och, JO, jag är på väg ut, David Guetta spelar på ParkLane ikväll och jag ska ta på mig mina NIKE Dunk Low o dansa järnet.
Men först ska jag förbereda klart jobbet för morgondagen:
Nämligen 3 klasser som ska presenteras i SÖMN Tälltet på Stora Livsstils dagen i Slottskogen imorgon 10-16.

WAKE UP
ENERGY BOOST
DYNAMISK MEDITATION

När jag nu sitter med sköna tapas, rött vin och Bob Dylan Live så flödar det extra lätt denna kväll, trots att jag fått hoppa över grillning i parken, på balkongen, muffins-dejter, öl på Storan & Hard Rock. Jag NJUTER. Jag har rivit ut alla mina favvis böcker ur mitt bibliotek, jag googlar fakta kring sömn, mental träning, stress, Bodil Jönsson, heartbeats per minute, antal dagar i ett svenskt liv etc etc.

Och då hittade jag tillbaka till en av mina favvorit böcker, nämligen HÅNGLA MERA av Klas Hallberg. Han skriver följande:(paus för grön oliv o klunk rött vin) (visst e det fruktansvärt när man tänker att nu ska jag ta en stor klunk vatten o så är det röd vin man får i halsen uuhhh) (anyhow...)

Han skriver om hur svårt det är att byta mönster. Att vi dricker för mycket TE. Det är ju faktiskt jobbigt att förändras. Vi missbrukar ju TE.
Han gjorde en undersökning i Sthlm över människors lunchvanor. Hurvida de åt lunch och på vilket sätt. Det visade sig att de köpte med sig en ciabatta mellan tunnelbanan och kontoret, hade den i sin väska för att vid halvett tiden mumsa i sig hela härligheten på dryga 10min. Och då sparade tid för att istället skicka några extra mail eller ringa några samtal.

När Klas frågade om hur de skulle göra om de fick välja mellan att gå på restaurang och käka lunch eler käka ciabattan på kontoret tittade de på honom med föraktfull blick och frågade om han överhuvudtaget hade lyssnat på dem! Det var ju inte frågan om något VAL! De förklarade med intensiv blick att: "Vi har inte tiiiid att gå ut och äte. Det går fort i Sthlm serru."

Klas ursäktar sig men säger sedan att om de "leker" med tanken att det ändå finns ett val.

- Men det gör det ju inte!

- Jag vet, men låt oss nu ändå leka med tanken att tillexempel jultomten kom med en valmöjlighet kring att äta ciabattan eller gå på restaurang.

Tillslut fräste de åt honom att det var väl självklart att de hellre gick på restaurang om de nu fick välja.

På frågan om de trodde att de blev mer effektiva när de sparade in tid på lunchen, om de på så sätt skapade mervärde för sitt företag svarade 0 personer JA.

Då kommer den intressanta funderingen, att här har vi människor som alla har en vana som de inte vill ha, för att uppnå något - effektivitet. Som de inte uppnår.

Tänk att ha en vana som man inte vill ha och som inte ger den belöning som man lurar sig själv att den gör. Och när en person kommer o påminer en o situationen så väljer man ändå att f0rtsätta med vanan som man inte vill ha.

Men det är ju ändå skönt att lida... eller hur?

För om man måste.

Då måste man.

Och om man MÅS-TE, då har man inget VAL.


Nu har jag jobbat färdigt med Stora Livsstilsdagen, nu ska jag ut och öve inför min nya Body Jam 45 klass, ute på Avenyns dansgolv!

C YA


1 comment:

Anonymous said...

Man kan inte bara säga att man måste,

utan jag måste för att...........
och då blir det på något sätt ett VAL.